Till startsidan Aptering och Virkesmätning

 

Webbplatsens design

Startsida, två nivåer och infofönster

Till startsidan Aptering och VirkesmätningPå startsidan väljer du vilken del av webbplatsen du vill besöka. För att komma tillbaka direkt till startsidan klickar du på stockändan som finns någonstans på de flesta sidor.

 

 

Tillbaka till virkesmätningPå första nivån väljer du vilket avsnitt du vill arbeta med. För att komma tillbaka till denna nivå och den del som du utgick ifrån klickar du på stamdelen som finns någonstans på de flesta sidor.

 

De flesta sidor på nivå 2 där den huvudsakliga informationsmängden finns är uppdelade i två ramar. När du kommer in på sidan är den högra ramen tom. Du bestämmer själv om något skall visas i ramen genom att välja bland länkarna som finns i den vänstra ramen.  Länkarna leder antingen till en bild eller till en faktadel, t ex en översikt av en viss typ av fel.

Så snart du klickar på en ny länk i vänstra ramen så ersätts informationen i den högra. I avsnitt som visas i den högra ramen förekommer ibland små bilder som kan förstoras. När man gör det och vill gå tillbaka till föregående visning måste man använda webbläsarens backknapp eller klicka på länken i vänstra ramen en gång till.

Målsättningen med webbplatsen har varit att presentera ämnesområdet med mycket bilder. Designen är gjord med tanke på att bilder och långsam överföring från Internet är en tråkig kombination. På det här sättet ges du som besökare möjlighet att själv bestämma vilka bilder som finns anledning att ta ner och titta på.